Historien om de nordiske landene er en vikinghistorie.

Det er derfor hensiktsmessig at det er en svensk leketøyprodusent kalt Viking Toys. Viking Toys har siden starten 1974 fokusert på å produsere leker som er både av høy kvalitet og vennlig til de aller minste. Derfor produserer de kun miljøvennlige og pedagogiske leker.
Det er stor forskjell mellom vikingene fra den tidligere og vikingene på Viking Toys. Vikingene fra den tidligere er sagt å ha blitt slått og drept for å erobre, plyndre og kidnappe, mens Viking Toys arbeider for å få denne generasjonen, neste generasjon og så videre, vokse opp i et miljø med bærekraftig lek. Siden verden i dag ser ut til å gjøre med miljøforringelse og andre grusomheter, er det bra at barna i det minste må oppleve noe som faktisk forbedrer verden i det lange løp. For barn å leke med pedagogiske leker og vokse opp med minnet om å leke med dem, vil de ha egne barn til å leke med samme slags leker. På denne måten opprettes en slags domino av godhet som vokser større og større, jo flere generasjoner som leker med lekene.

Visste du forresten at det klassiske bildet med vikinget med hjelmen med horn er helt fiktivt? Hjelmene som vikingene hadde på hodet hadde ikke horn. Ideen om hjelmer med horn kommer fra Wagners opera Die Walküre (Valkyrian), som premiere i München i 1895. Med andre ord, på litt over 120 år, var ideen om hvordan vikingene kledd helt forandret.